Дали полначите за EV се компатибилни со секој автомобил?

Наслов: Дали полначите за електрични возила се компатибилни со секој автомобил?

Опис:Бидејќи електричните автомобили се сè попопуларни, луѓето секогаш се прашуваат како да изберат компатибилни EV полначи за автомобилите?

Клучен збор:EV полначи, станици за полнење,Полнење со наизменична струја, Приклучок за полнење, ЕВ ,

Полнење на батерии на електрични возила, брзи полначи за EV, полначи за EV Wallbox

Линк:

1. Станица за полнење:

https://www.ievlead.com/ievlead-eu-model3-400v-ev-charging-station-charges-product/

2. Полнење на батерии за електрично возило:

https://www.ievlead.com/ievlead-11kw-ac-ev-charger-with-ocpp1-6j-product/

3. EV Брзи полначи:

https://www.ievlead.com/ievlead-40kw-wall-mounted-charger-dual-connector-output-product/

4. EV Wallbox полначи:

https://www.ievlead.com/ievlead-type1-us-48a-smart-ac-ev-charging-product/

Вести新闻内容:

Бидејќи електричните автомобили се сè попопуларни, луѓето секогаш се прашуваат како да изберат компатибиленEV полначиза колите?

Исто како електричните приклучоци,станици за полнењеимаат различни приклучоци и приклучоци во зависност од марката на возилото и земјата каде што се полни. Сепак, за среќа, повеќето земји ги следат следниве стандарди:

Стандарди за полнење со наизменична струја

За американските и повеќето азиски возила,Тип 1приклучоците се стандардни. Овие еднофазни приклучоци можат да испорачаат моќност до 7,4 kW.

1

За европските возила,Тип 2приклучоците се стандардни. Овие трифазни приклучоци можат да испорачаат до 22 kW за приватно полнење и до 43 kW за јавно полнење.

Еден исклучок еТесла. Во САД, сите модели на Tesla имаат специфичен тип на штекер. Во Европа, сите модели на Tesla имаат приклучок од тип 2. На корисниците им е полесно да ги изберат вистинските полначи.

2

Стандарди за DC полнење

Комбинираниот систем за полнење илиCCSприклучокот е стандарден за европски (CCS2) и северноамерикански (CCS1) производители на автомобили. Поддржувајќи и AC и DC полнење, може да испорача до 350 kW моќност.

Развиен во Јапонија, наCHAdeMO приклучок за полнењеовозможува полнење со голема моќност до 100 kW, како и двонасочно полнење. Во моментов, Азија е водечки во производствотоЕВкомпатибилен со CHAdeMO приклучоците. Може да најдете и CHAdeMo приклучоци во Европа, меѓутоа, тие полека се отстрануваат од 2018 година бидејќи технологијата не е целосно подготвена.

МК/Те кинески стандард заполнење на батерии на електрично возило. Во моментов, приклучоците GB/T испорачуваат до 237,5 kW, меѓутоа, Кина развива нова верзија која може да понуди до 900 kW.

Забелешка:Ако вашата станица за полнење има фиксен кабел, треба да бидете сигурни дека приложениот кабел се вклопува во штекерот на вашето возило. СитеEVWallboxполначисе компатибилни со секое електрично возило со стандардотТип 1 (SAE J1772)илиТип 2 (IEC)конектори. Бидејќи овие конектори се стандардни во повеќето земји, можете самоуверено да ги користите полначите EVBox за да го напојувате вашето EV.

EV брзи полначисе достапни соCCSиCHAdeMOконектори како стандард, обезбедувајќи тие да работат со повеќетоЕВна пазарот.


Време на објавување: 20-11-2023 година